onsdag 7 november 2012

Slottsbygge

Vi jobbar vidare med vårt sagotema och nu är det sagan om Törnrosa som är i fokus. I veckan har vi byggt slott av mjölkpaket, toarullar och tejp. Gruppen som konstruerade och byggde detta slott var mellan 2,5 och 4 år. Tyvärr blev gruppen i största laget för att alla skulle kunna engagera sig utan för mycket väntetid, vi var 6 barn plus mig. Några är alltid svårare att engagera och det blir inte lättare när man måste sitta och vänta och tappa fokus. Ett barn kom med förslaget att sticka ner rullarna i hålen som torn. Alla gjorde sedan ett eller flera torn som de sedan en i taget fick bestämma vart det skulle "byggas" fast på de andra.
Nästa steg är att förstärka dess fantastiska arkitektur med lite färg och kanske glitter, vi får se vad arkitekterna säger.

En oväntad fråga som dök upp var hur man får tejpen att fastna. Vilken sida vänder man ner för att den inte ska följa med fingret igen? Har man inte själv hanterat tejp innan utan bara sett vuxna göra det är detta en relevant fråga som kräver lite extra tejp för att upptäcka, testa och undersöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar